Konsten att köpa dator = Hitta datorn som passar Dig Datorn du drömmer om är inte alltid den du behöver. Vi hjälper dig välja rätt – efter plånbok och behov. PS! Alla nya datorer från oss, är nu med Windows 10/11 November 2022 versionen !!, så du slipper krångliga uppdateringar direkt.

Det finns inga billiga genvägar till den perfekta datorn. Du får alltid vad du betalar för. Den senaste, snabbaste processorn kostar ensam nästan lika mycket som en hel dator med långsammare delar. På en bärbar dator är TFT-skärmen en av de dyraste delarna. Ju större skärm och snabbare processor – desto dyrare dator. Ofrånkomligt. Det är nämligen samma delar från samma tillverkare som sitter i de flesta datorer och som bestämmer priset. Att hitta en dator med QUAD processor på 4,0 GHz till fyndpris går inte. Bästa sättet att fynda är i stället att välja en dator som precis passar dina behov – för dagen. Vilken dator som är rätt för dig beror på vad du vill göra med den, hur du vill använda den och vem du är. Det är som att köpa kläder: det som är bra för en person, sitter som en hösäck på en annan .

Köp inte för framtiden En sak är helt klar: köp inte en dator att växa i. När du har vuxit i den är den inte omodern – den är antik. Någon framtidssäker, fullständigt uppgraderingsbar dator finns inte i verkligheten – bara i annonserna. Utvecklingen går alldeles för fort. För att byta processor efter något år måste du ofta även byta moderkort, som förmodligen kräver en annan typ av minne, och så vidare. Det sägs att datorkraften fördubblas var 18:e månad samtidigt som priset halveras. Hittills har det stämt rätt bra och är något att tänka på när du köper dator. Dagens värstingdator är en lågbudgetdator om drygt ett år. Vi hjälper dig att välja rätt dator och guidar dig med sex datorpaket i olika prisklasser från smådatorn till limousinen/värstingdatorn.

Datorn bör klara jobbet Marketar och vissa kedjor saluför en hel del datorer med AMD E1 processorer, de fungerar ungefär nog att surfa, maila o.d. med, men mycket mera har de svårt att klara, redan ett bra antivirusprogram gör att de nästan går på knäna. Förstår inte hur de får såna sålda, vi har haft en längre tid såna med E1 processorer, folk kommer nog och tittar men går hem med en avsevärt bättre men inte mycket dyrare. Gjorde en tabell över farten på olika modeller,
länk finns här